Η Ελληνική Ρίγανη (Origanum vulgare ssp. hirtum), είναι διεθνώς γνωστή για την
ποιότητα της και θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο. Πλεονεκτεί
σε σχέση με την Ισπανική και την Τουρκική στο ότι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα
αιθέριου ελαίου, που κυμαίνεται από 1.8-8.2 ml/100gr ξηρού βάρους.
Η Ρίγανη αρωματίζει
κρέατα, σαλάτες, σούπες και πιάτα με λαχανικά.
Έλληνες παραγωγούς βιολογικής Ρίγανης μπορείτε να
βρείτε στην ιστοσελίδα herbsgreece.blogspot.com
Αποξηραμένη δρόγη
Ελληνικής Ρίγανης (Origanum vulgare ssp. hirtum).
Φωτογραφία: Photorama Studio